دوربین مداربسته خورشیدی و قابلیت های آن

پیش از آن که به دوربین مداربسته خورشیدی بپردازیم و شما را به صورت کامل با این دوربین ها آشنا سازیم، باید به نکته ای بسیار مهم اشاره کنیم. گرچه همگی ما مجموعه ی امنیتی و حفاظتی دوربین های مداربسته را با نام دوربین مداربسته می شناسیم. اما باید بدانیم که دوربین های مداربسته به تنهایی قادر به تامین امنیت و حفاظت از جان و مال افراد نیستند. بلکه تنها عضوی از یک مجموعه ی بزرگ می باشند. این مجموعه برای آن که بتواند هدف اصلی را تامین کند، باید از وسایلی نظیر دوربین مداربسته، دستگاه ضبط تصاویر، هارد، صفحه نمایش، سیم، کابل، فیش، آداپتور و … بهره بگیرد. انرژی همگی این قطعات نیز از طریق برق تامین می گردد.
در واقع برای آن که تصاویر توسط دوربین دریافت شده، به دستگاه ضبط تصاویر منتقل شوند و در آن جا ضبط و سپس از طریق صفحه نمایش، پخش شوند، نیازمند اتصالات و انرژی برق هستند. بنابراین بدون انرژی برق، همه ی مجموعه ی حفاظتی و امنیتی، ناکارآمد خواهند بود. البته که امروزه این انرژی در بسیاری از نقاط قابل دسترس است و استفاده از آن برای همگان آسان شده است. اما هم چنان مشکلاتی برای تامین آن وجود دارد. مشکلاتی نظیر:
- عدم دسترسی به شبکه ی برق سراسری در بعضی مناطق
- عدم دسترسی به شبکه ی برق سراسری به صورت منظم و قطعی های مکرر آن
- کمبود برق و نیاز به صرفه جویی در مصرف آن
- نیاز به کابل کشی برای اتصال دوربین به منبع تامین انرژی برق
- نیاز به محافظت از کابل ها در مقابل شرایط جوی و طبیعی نظیر رطوبت، گرما، خوردگی توسط حیوانات و …
بنابراین باید راهکاری نظیر استفاده از دوربین مداربسته خورشیدی وجود داشته باشد تا مشکلات فوق را رفع نماید. در ادامه شما را به تفصیل با همه ی ویژگی ها و جزئیات این دوربین ها آشنا می سازیم.
دوربین مداربسته خورشیدی دقیقا چگونه دوربینی است؟
در بخش قبلی اشاره کردیم که تامین انرژی برق برای دوربین های مداربسته چه مشکلاتی به وجود می آورد و دوربین مداربسته خورشیدی را به عنوان راه حل آن ارائه دادیم. در واقع در صورتی که بخواهیم انرژی مورد نیاز برای دوربین های مداربسته را از طریق برق شهری تامین کنیم، باید از برقی استفاده کنیم که توسط نیروگاه ها و از طریق انرژی های فسیلی نظیر گاز تولید می شود. اما این منابع خود پایان پذیر می باشند. بنابراین بهتر است انرژی برق مورد نیاز را از طریق یک منبع پایان ناپذیر تامین کنیم. یکی از این منابع پایان ناپذیر نور خورشید است. بدین ترتیب در مصرف سوخت صرفه جویی شده، مشکل عدم دسترسی به شبکه ی برق سراسری حل می شود و به محیط زیست نیز آسیب نمی رسد.
قطعات و تجهیزات جانبی دوربین های مداربسته خورشیدی
تا این جای کار متوجه شدیم که دوربین مداربسته خورشیدی از بسیاری از اتصالات و کابل کشی ها بی نیاز است. علاوه بر این، قابلیت استفاده از سیم کارت و حافظه ی جانبی (رم) را نیز دارد. بدین ترتیب از اتصال به دستگاه ضبط تصاویر، مودم و … نیز بی نیاز خواهد بود. اما در ازای حذف این تجهیزات، قطعاتی به همراه دارد که چرخه ی تامین امنیت را کامل می کنند. در این مجموعه ی امنیتی – حفاظتی، علاوه بر خود دوربین، پنل آفتابی برای تولید برق، منبع ذخیره ی انرژی و شارژر کنترل کننده ی خورشیدی نیز وجود دارند.
نحوه ی عملکرد دوربین مداربسته خورشیدی چگونه است؟
در دوربین مداربسته خورشیدی ابتدا تامین انرژی پنل خورشیدی صورت می گیرد. این پنل باید در محلی نصب شود که در معرض نور مستقیم خورشید قرار گیرد تا بیشترین بازدهی را داشته باشد. البته بخش ذخیره کننده ی انرژی نیز وظیفه دارد تا انرژی دریافتی در هنگام وجود نور خورشید را ذخیره کرده و در طول شب یا روزهای ابری به مجموعه ارائه دهد. توجه داشته باشید که در این دوربین ها از پنل های خورشیدی درجه ی بالا استفاده می شود. این پنل ها انرژی خورشید را به جریان مستقیم برق تبدیل کرده و با بهره گیری از یک معکوس کننده آن را به جریان متناوب تبدیل می کنند. بدین ترتیب برای دوربین های آی پی نیز مناسب هستند.
انتقال تصویر یکی دیگر از قابلیت های دوربین های مداربسته خورشیدی
به طور کلی انتقال تصویر یکی از قابلیت های دوربین های مداربسته است. این قابلیت به کاربر اجازه می دهد تا تصاویر دوربین های مداربسته ی خود را در صفحه ی نمایش گوشی همراه یا لپ تاپ مشاهده کند. حال آن که در شهر یا حتی کشور دیگری باشد. البته بدین منظور نیازمند استفاده از اینترنت است. تامین اینترنت نیز می تواند از طریق اتصال به مودم خانگی، استفاده از سیم کارت یا حتی HOTSPOT صورت گیرد. علاوه بر این، در صورتی که به هیچ وجه قادر به اتصال به شبکه ی اینترنت نبودید، باز هم جای نگرانی نیست. دوربین مداربسته خورشیدی دارای قابلیت استفاده از حافظه ی جانبی بوده و می تواند تصاویر را روی رم ضبط کند. سپس کاربر یا اپراتور با حضور در محل می تواند این حافظه را برداشته و آن را در سیستمی دیگر جایگذاری کرده و تصاویر را مورد بازبینی قرار دهد. البته حداکثر ظرفیت این حافظه ی جانبی 32 گیگابایت است.
انواع دوربین مداربسته خورشیدی کدامند؟
دوربین مداربسته خورشیدی دارای انواع زیر است:
- مدل KKMoon که دارای طرفداران زیادی است.
- مدل Ring که قادر به ضبط تصاویر همراه با صدا می باشد.
- مدل Funxwe که باتری قوی و تصاویر باکیفیت از ویژگی های بارز آن می باشد.
- مدل V380 نیز با باتری قوی خود مشهور گشته است. به طوری که قادر است تا 5 روز اشعه ی خورشید را دریافت و ذخیره سازی نماید و برای 30 روز انرژی مورد نیاز برای دوربین مداربسته را تامین کند.
مزایای دوربین های مداربسته خورشیدی بی شمارند!
در این بخش قصد داریم تا مزایای دوربین مداربسته خورشیدی را برشماریم:
- انعطاف در محل نصب: این دوربین ها را می توان به آسانی در هر محلی نصب کرد. چرا که نیازمند کابل کشی و اتصال به شبکه ی برق سراسری نیستند.
- نصب آسان و سهولت در جابه جایی: مراحل نصب و راه اندازی این دوربین ها نیز بسیار آسان است و پیچیدگی زیادی ندارد. در ضمن در صورتی که نیازمند جا به جایی نیز باشند این کار بدون دردسر قابل انجام است. پنل خورشیدی نیز به راحتی در کنار آن قرار می گیرد.
- سازگاری با محیط زیست: همان طور که گفتیم، این دوربین ها برق خود را از طریق انرژی خورشید که یک منبع پایان ناپذیر است، تامین می کنند. لذا منابع سوخت فسیلی را مصرف نکرده و آلودگی محیط زیستی نیز به وجود نمی آورند.
- طول عمر و ماندگاری بالا: این دوربین ها نه تنها دارای طول عمر بالایی هستند بلکه پنل های خورشیدی آن ها دارای ضمانت طولانی مدت و معتبر نیز می باشند.
- سهولت مقیاس گذاری: به آسانی می توان به این مجموعه، دوربین های دو یا سه بعدی اضافه کرد.
- قابلیت دید در شب: دوربین های خورشیدی دارای قابلیت دید در شب رنگی بوده و به صورت شبانه روزی تصاویر را ضبط می کنند.
- دسترسی آسان و انتقال تصویر: این دوربین ها دارای ویژگی های بیسیم بودن و انتقال تصویر هستند. لذا شما در هر کجای دنیا که باشید قادر به دسترسی به تصاویر آن ها خواهید بود.
- ذخیره سازی انرژی: این دوربین ها با استفاده از منبع ذخیره ی انرژی خود می توانند انرژی نور خورشید را ذخیره سازی کرده و در طول شب یا روزهای ابری مورد استفاده قرار دهند.
- تصاویر با کیفیت: این دوربین ها تصاویری با کیفیت بسیار بالا در اختیار کاربر قرار می دهند.
- قابلیت ضبط صدا: در این دوربین ها این امکان وجود دارد که علاوه بر تصویر، صدا نیز ضبط شود.
- قابلیت تشخیص حرکت: این قابلیت به کاربر این امکان را می دهد تا تنها در هنگام وجود حرکت به ضبط تصاویر بپردازد که سبب افزایش تصاویر ضبط شده ی مفید خواهد شد. به علاوه قادر است تا هنگام تشخیص حرکت (مثلا حضور یک حیوان در زمین زراعی) به کاربر هشدار دهد.
معایب دوربین های مداربسته خورشیدی اندک اند!
یکی از مهم ترین معایبی که دوربین مداربسته خورشیدی با آن دست و پنجه نرم می کند، مشکل اتمام شارژ باتری است. گرچه این دوربین ها به صورتی طراحی شده اند که برای مدت طولانی قادر به ذخیره سازی انرژی باشند. اما به هر حال زمانی این شارژ به پایان رسیده و شاید شرایط شارژ دوباره (وجود نور خورشید) نیز فراهم نباشد. لذا دوربین از انجام وظیفه ی خود باز می ماند. البته وقوع چنین رویدادی بسیار نادر است اما محتمل می باشد. به علاوه، ضعف شبکه ی اینترنت و آنتن موبایل در مناطقی که به برق شهری متصل نیستند، بسیار شایع است. لذا در این مناطق انتقال تصویر نیز با مشکلاتی مواجه خواهد بود.
قیمت دوربین مداربسته خورشیدی چقدر است؟
قیمت دوربین مداربسته خورشیدی، در مقایسه با خدماتی که به کاربران ارائه می دهد، بسیار مناسب است. البته این قیمت با توجه به تعداد دوربین ها، نوع آن ها، کارایی، عملکرد و سایر ویژگی ها، دستخوش تغییر خواهد شد. برای مثال قیمت یک دوربین خورشیدی که زمان بیشتری شارژ نگه می دارد و تصاویر با کیفیت تری به شما ارائه می دهد، بیشتر خواهد بود.