انواع دوربین وای فای و کاربردهای آن
در بازار امروز دوربینهای مداربسته به مرور دوربین وای فای و دوربین وایرلس سهم بیشتری را به خود اختصاص میدهند. دوربینهایی که از تکنولوژی قدیمیتر استفاده میکنند و به اصطلاح آنالوگِ قدیمی هستند، محتوا و تصویرهایی که دریافت میکنند را از طریق یک کابل کواکسیال به نمایشگر مورد نظر منتقل میکنند.
مدل دیگر دوربینهای مداربسته دوربینهای IP هستند. دوربینهای IP ویدئوها را به کمک کابلی که مخصوص شبکه است یا به کمک شبکه داخلی یا از طریق وای فای منتقل میکنند. یکی از دلایلی که باعث شده گرایش برای نصب دوربین وای فای و دوربین وایرلس بیشتر شود این است که مشکلات و دردسرهای سیم کشیِ آن خیلی کمتر است.
دوربین وای فای کنار آن دسته از دوربینهای مداربسته قرار میگیرد که تحت شبکه کار میکنند. دوربین وای فای به این نحو کار میکنند که ویدئوهای با کیفیت بالا را از طریق سیستم های رایانهای ارائه میدهند. دوربین وای فای اطلاعات ویدئوها را دریافت کرده و به دادهی دیجیتال تبدیل میکند، بعد این کار دوربین وای فای اطلاعات را از طریق شبکه ارسال میکند.
مزایا و دلایل استفاده از دوربینهای وای فای
دوربین وای فای این قابلیت را دارد که با داشتن یک مودم و متصل شدن دوربین به اینترنت، فیلمهایی که ضبط میکند را در هر جایی که باشید در اختیار شما بگذارد. شما میتوانید برای دریافت ویدئوهای ضبط شده توسط دوربین از طریق اینترنت به دوربین خود متصل شوید. بعد از اتصال به دوربین با هر ابزاری مثل: گوشی، لپتاپ و تبلت میتوانید تصاویر را دریافت کنید. از قابلیتهای دیگر که میتواند شما را ترغیب به نصب دوربین وای فای کند محدودیت مکان برای سیمکشی است. به طور مثال اگر مکانی که شما قصد نصب دوربین در آنجا را دارید استیجاری است و شما اجازهی نصب تجهیزات روی دیوارها ندارید بهتر است که از دوربین وای فای استفاده کنید. سیمکشی دوربین میتواند به چیدمان و طراحی ساختمان یا خانه آسیب بزند. از دیگر مزیتهایی که دوربین وای فای دارد کمتر بودن زمان نصب آن است.
تفاوت دوربین وایرلس با دوربین وای فای در چه زمینههایی است؟
اکثرا دیده میشود که برخی دوربین وایرلس را با دوربین وای فای یکی در نظر میگیرند. اما باید به این نکته توجه داشت که دوربین وای فای، خود یکی از انواع دوربین وایرلس است. بعضی از دوربینهایی که از سیستم آنالوگ قدیمی استفاده میکنند هم قابلیت نصب شدن بدون استفاده از سیم را دارند. دوربینهای وایرلس قدیمی از امواج رادیویی برای ارتباط استفاده میکنند. دوربینهای وایرلس قدیمی در محدودهی فرکانسی 2.4 تا 5.8 برای ارتباط و ارسال محتوا استفاده میکنند. اما تفاوتی که در دوربین وای فای نسبت به این نوع دوربینِ قدیمی وجود دارد نحوهی انتقال اطلاعات است. در دوربینهای وای فای اطلاعات از طریق پروتکل مخصوص وای فای منتقل میشود. به دلیل همین تفاوت در انتقال اطلاعات به نظر متخصصین اطلاعاتی که از طریق دوربینهای وای فای منتقل میشود از اطمینان بیشتری برخوردار میباشد. در دوربین وای فای درصد اینکه دخالتی در مسیر انتقال انجام شود کمتر است.
نحوهی اتصال به دوربینهای وای فای چیست؟
بعد از اینکه شما دوربین وای فای را نصب کردید قادر خواهید بود با انواع ابزارهای دیجیتال مانند: لپتاپ، گوشی موبایل، تبلت و… تصاویر را دریافت نمایید. اگر قصد دریافت اطلاعات دوربینهای وای فای با لپتاپ را دارید باید نرمافزار دوربین را روی لپتاپ خود نصب نمایید. بعد از نصب نرمافزار تنها با اتصال لپتاپ به وای فای دوربین میتوانید ویدئوها را دریافت نمایید. اگر هم از سرور یا کامپیوتر شخصی برای دریافت اطلاعات دوربینهای وای فای استفاده میکنید، کافی است یک ابزار دسترسی به کامپیوتر خود متصل کنید. ابزار دسترسی یک کالای دیجیتال مانند دانگل و… است که به عنوان یک سوئیچ وایرلس عمل میکند. ابزار دسترسی در واقع اطلاعات را از چند منبع دریافت و آنها را به سرور میرساند.
دوربینهای وای فای تا چه حد محیط اطراف را پوشش میدهند؟
اگر بخواهیم راجع به برد دوربین وای فای عدد دقیقی ارائه دهیم کاری غیر ممکن خواهد بود. وقتی دوربین داخل یک فضای بسته مانند خانه نصب شده باشد تعیین برد آن به مراتب سختتر هم خواهد شد. شرکتهای تولید کنندهی دوربین وای فای هم معمولاً بردی که در تستها ثبت میشود را در نظر میگیرند. به طور تقریبی برد دوربینهای وای فای در محیط سرپوشیده از 20 تا 50 متر و در فضای باز بین 100 متر تا 200 تخمین زده میشود.
فارغ از بردی که خود دوربین دارد محل نصب دوربین هم در میزان برد وای فای تأثیر گذار است. اگر شما دوربین را در فاصلهی کمی نسبت به برد مؤثر قرار بدهید باعث میشود که برد وای فای به حداکثر ممکن برسد. این نکته را هم نظر داشته باشید اگر دسترسی شما به فیلمهای دوربین از طریق وب برقرار میشود این امکان را دارید از هرجایی که مایل باشید، فیلمهای ضبط شده توسط دوربین را مشاهده کنید. تنها نکتهای که در این زمینه اهمیت دارد این مسئله است که برد دوربین وای فای به مودم وصل شده باشد.
مشخصات پهنای باند در دوربین وایرلس
دوربین وای فای در کنار مزیتهایی که دارد ممکن است یک محدودیت هم از لحاظ پهنای باند برای شما پیش بیاورد. اغلب دوربینهای وای فای از یک نرخ ارتباطی استفاده میکنند که میزان آن 11n اندازه گیری میشود. معنای دیگر این نرخ ارتباطی این است که میزان اطلاعاتی که قابلیت جا به جایی را در این نوع دوربین دارد تنها 150 مگابایت است. به هر صورت نباید از این نکته هم غافل شد که هر چه رزولوشن یک تصویر بیشتر باشد طبیعتاً حجمی که اشغال میکند بیشتر خواهد بود. دوربینهای وای فای بیشتر برای کسانی که در دسترس داشتن اطلاعات دوربین از راه دور برایشان اهمیت دارد مناسب است.
انتخاب سیستم و محل نصب مناسب برای دوربین وای فای
اینکه برای افزایش امنیت خانه یا محل کار خود از دوربین های وای فای استفاده کنید ایدهی خوبی است. یک مسئلهی دیگر که در استفادهی حداکثری شما از یک دوربین اهمیت دارد این است که شما چه سیستمی انتخاب میکنید. یکی از نکات با اهمیت در انتخاب سیستم دوربین انتخاب زاویهی دوربین است.
- اول از همه شما باید یک محل مناسب برای دید بهتر دوربین خود انتخاب کنید. انتخاب لنزی با عدسی واید هم برای پوشش بهتر دوربین مهم است.
- مسئلهی بعدی انتخاب رزولوشن است. باید به این نکته توجه کنید وقتی شما دوربین خوبی داشته باشید و به طور مثال با کیفیت 1080 تصاویر را ضبط کند اما ثبت تصاویر در سیستم دوربین مداربسته شما پایین باشد کیفیت بالای دوربین بیفایده خواهد بود.
- حتماً کنترل و بررسی محل مورد نظرتان در شب توسط دوربین، یکی از مهمترین کاربردهای دوربین مداربسته است.
برای اینکه دوربین شما در شب تصاویر را کیفیت مناسب ضبط کند نیاز به یک دوربین مادون قرمز دارید. بخشهای زیادی از دوربینهای مداربسته، دارای یک فیلتر مخصوص IR- CUT داخل خود هستند که این فیلتر به صورت خودکار در شب نور را فعال یا غیر فعال میکند. در انتها شما میتوانید اینکه چه مدل دوربینی برای شما مناسب است و در کجا باید نصب شود را به یک نیروی متخصص بسپارید.
دوربین وایرلس به نحوی نصب میشود؟
نحوهی نصب دوربینهای وای فای با توجه به نوع و مدل این دوربینها متفاوت است. در اکثر این دوربینها طریقهی نصب پیچیدگی خاصی ندارد و کافی است دوربین را به برق وصل کنید و برنامهی دوربین را هم روی موبایل، کامپیوتر یا تبلت خود نصب کرده باشید. بعضی از انواع دیگر دوربینهای مداربسته وایرلس برای اینکه بتوانند دیتاها را رد و بدل نمایند نیاز به مودم دارند. برای اینکه شما مودم و دوربینهای وای فای را لینک کنید احتیاج به یک سری از تنظیمات دارید. در هر صورت شما برای اینکه بتوانید از تمام امکانات دوربینهای وای فای استفاده کنید باید آنها را به اینترنت وصل کنید. برای اینکه دوربینهای وای فای را نصب نمایید احتیاج به هیچ نوع کابل و اتصالات دیگر ندارید. منبع تغذیه دوربینهای وایرلس با توجه به اینکه از چه نوعی هستند فرقهایی دارند. احتیاج نداشتن دوربین وایرلس به کابل باعث میشود که نصب آن خیلی سخت نباشد و به سرعت انجام شود.
این نوع از دوربینهای وایرلس باید به روی شبکهی وای فای راهاندازی بشوند. نوع اینترنتی که برای اتصال دوربینهای وای فای استفاده میکنید تفاوت خاصی ندارد و با اینترنت خانگی، اینترنت موبایل و… هم کار میکند. در واقع میتوان گفت دوربین وایرلس روی مودم های متداول پیکربندی شده است. همهی دوربینهای وایرلس از یک یا دو کابل برای اتصال به منبع برق استفاده میکنند. مبلغی که شما باید برای نصب این دوربینها پرداخت کنید هم نسبتاً زیاد نیست و نصب این دوربین در مدت خیلی کم قابل انجام است. اگر در جایی که دوربین را نصب میکنید چند وسیلهی دیگر هم از شبکهی وای فای استفاده میکنند، یک موضوع دیگر هم در نصب دوربینهای وایرلس مطرح است. موضوع مهم در زمان اتصال چند دستگاه تداخلی است که ممکن است در سیگنالها به وجود بیاید. بنابراین بهتر است نصب دوربین توسط فردی متخصص انجام شود تا تداخل سیگنال به راحتی برطرف بشود. در ادامه به چند مورد از استفادههایی که از دوربینهای وای فای میشود اشاره خواهیم کرد.
موارد استفاده از این دوربین
دلیل اینکه امروزه اکثر مشاغل امکان استفاده از دوربینهای وایرلس را دارند این است که نصب این دوربین بسیار آسان است. به دلیل همین نصب آسان که از قابلیتهای دوربینهای وای فای است امروزه در خیلی مکانها از این دوربینها استفاده میشود. یکی از اولین استفادههای این دوربینها جهت پرستاری است یعنی
از این دوربین برای کارهایی مثل حفاظت و پایش خانههای سالمندان، کنترل بیمارستانها و… استفاده میشود. به طور مثال زمانی که شما یک پرستار برای مراقبت از کودک یا سایر اعضای خانوادهتان استخدام کردید میتوانید با دوربین وای فای منزلتان را کنترل نمایید. به دلیل اینکه این دوربینها قابلیت ضبط صدا را هم دارند شما میتوانید، نظارت خیلی بهتری را از راه دور در مکان مورد نظر خود اعمال نمایید.
دوربین وایرلس بیشتر برای کنترل چه مکانهایی استفاده میشود؟
اگر در ادامه بخواهیم موارد ملموستری از استفادهی دوربینهای وای فای نام ببریم میتوانیم ابتدا به استفادهی دوربین وای فای در اتومبیل بپردازیم:
- به دلیل کوچک و قابل حمل بودن دوربین وای فای میتوان در کنترل خودروی خود هم از آن استفاده کنید. همچنین یکی از مزیتهای این دوربین وقتی از آن در خودرو استفاده میکنید ثبت خاطرات شما در مسافرتها است.
- به دلیل قابلیت جا به جایی آسان دوربینهای وای فای، استفاده از آن برای مراسمها و جشنها هم ممکن است.
- یکی دیگر از کاربردهای دیگر این دوربین برای استفادهی آن در کنترل خانه است. اگر شما کودکان کم سن یا حیوانات خانگی دارید میتوانید از این دوربینها برای مراقبت از آنها استفاده کنید. در انتها اینکه موارد استفادهی دوربین وایرلس بسیار است و امروزه افراد زیادی از این تکنولوژی استفاده مینمایند. شما هم در هر مکانی که احساس میکنید احتیاج به استفاده از دوربینهای وای فای دارد میتوانید حتی به صورت امتحانی از این دوربین استفاده نمایید.
جزئیات فنی و ساختار دوربینهای وای فای
باوجود اینکه دوربین وایرلس شباهت خیلی زیادی به دوربینهای قدیمی دارد اما از لحاظ فنی یک سری تفاوتها دارد. یکی از قطعات خیلی مهم در دوربینهای وای فای که فرق اصلی این دوربینها را با سایر دوربینها را به وجود میاورد برد آنها است. برد دوربینهای وای فای ابعاد خیلی کوچک دارد و میتواند داخل بدنهی دوربین قرار بگیرد. منبع انرژی این دوربین یک باتری کوچک و دائمی داخل آن است. گیرندهی این دوربینها هم خیلی جاگیر نیست و به راحتی میتواند به نمایشگری مثل مانیتور یا تلویزیون متصل شود. دوربینهای وای فای میتوانند به صورت مستقیم به تلویزیون یا کامپیوتر نصب شود و فیلمهای دوربین شما را با کیفیت مناسب ضبط کند.
تنها مشکلی که ممکن است هنگام استفاده از دوربینهای وایرلس برای شما پیش بیاید قطعی یا نوسان اینترنت است. به دلیل اینکه این دوربینها از اتصال اینترنتی استفاده میکنند بر خلاف دوربینهای قدیمیتر ممکن است گاهی دچار قطعی شوند. راهکار حل مشکل قطعی در دوربینهای وایرلس استفاده از یک کانکشن اینترنت مطمئن است. راهکار بعدی برای رفع مشکل اتصال اینترنت اختصاص دادن یک سرویس اینترنتی جداگانه به دوربین است. اگر نوع استفادهی شما از دوربین وایرلس خیلی ضروری است بهتر است یکی از راهکارهایی که خدمت شما ارائه شد را انجام دهید.
در فروشگاه اینترنتی کارپیما انواع دوربین مداربسته بیسیم با قابلیت های متفاوتی وجود دارد.
آپشنها و انواع جدید دوربین وای فای: دوربین چرخشی، تعقیب خودکار و دوربین خورشیدی
دوربین وایرلس چرخشی یک نوع از دوربینهای وای فای است. چرخش دوربین وایرلس میتواند شما را در کنترل تمام نقاط کور محل مورد نظرتان کمک کند. نرمافزاری که شما روی موبایل یا کامپیوتر نصب میکنید هم میتواند شما را در کنترل نماهای ضبط شده توسط دوربین کمک کند. شما از طریق نرم افزار میتوانید دوربین را به سمت مورد نظر خود چرخانده و نماهای مورد نظر را تحت نظر بگیرید. همچنین روی برخی از این دوربینها اسپیکر دو طرفه هم نصب شده که قابلیت صحبت کردن با محلی که دوربین آنجا نصب شده به شما میدهد.
یک قابلیت جذاب و پیشرفتهی دیگر در دوربین وایرلس تعقیب سوژه به صورت خودکار است. این قابلیت بسیار کاربردی به شما امکان میدهد با یک سری تنظیمات خاص که به دوربین خود میدهید هر سوژهای که از مقابل دوربین شما رد شد دنبال نمایید. به طور مثال اگر هر حیوانی به مکانی که دوربین شما در آنجا نصب شده است نزدیک شود، دوربین شما میتواند او را تا زمان دور شدن از محل دنبال نماید. این دوربینها زمانی که سوژه را دنبال میکنند نور ال ای دی خود را هم روشن میکنند. قابلیت روشن کردن نور باعث میشود که قدرت تشخیص سوژه بسیار بالا برود. این دوربینها از آخرین استانداردهای موجود استفاده میکنند. دوربینهای وایرلس در مقابل گردوخاک هم مقاوم هستند. به طور معمول نرمافزار دوربینهای چرخشی از سیستم عامل اندروید و ios پشتیبانی میکند.
یکی از دوربینهایی که به تازگی وارد بازار شده نوعی از دوربین خورشیدی است که طبیعتاً نیازی به متصل بودن به منبع برق ندارد.
خرید دوربین وای فای
در ادامه به شرح چند نکته برای خرید دوربین وایرلس میپردازیم . نکتهی اول این است که اگر قصد خرید دوربین وایرلس را دارید به هیچ عنوان سراغ ارزانترین مدل نروید. مورد بعدی این است که به مدت ضمانتی که دوربین مورد نظر دارد دقت کنید. هنگام خرید آن گزینهای را انتخاب نمایید که گارانتی معتبر تری داشته باشد. مورد بعد اینکه دقت کنید که حداقل کیفیت لازم برای دوربین وایرلس 2 مگاپیکسل است. هنگام نصب دوربین هم اطمینان حاصل کنید که دوربین وایرلس فاصلهی خوبی با دستگاه داشته باشد تا ارتباط دوربین قطع نشود. دوربینهای وایرلس در نوع بالت یا دام هم در بازار یافت میشود. دوربینهای بالت اغلب برای فضای خارج از خانه و دوربین دام برای نصب شدن داخل فضای بسته مناسب هستند.