سیستم امنیتی دوربین مداربسته و اطلاعاتی جامع در مورد آن
سیستم امنیتی دوربین مداربسته و اطلاعاتی جامع در مورد آن
سیستم امنیتی دوربین مداربسته به منظور تامین امنیت در اماکن مختلف به کار رفته و جنبه حفاظتی دارد. یک سیستم دوربین مدار بسته از دستگاه های ضبط کننده ویدیویی، تعدادی دوربین و اتصالات مربوطه تشکیل شده است.
وظیفه این سیستم، ثبت تصاویر توسط دوربین های مداربسته و ارسال آن ها به دستگاه ضبط ویدیو یا همان DVR است.
سیستم های دوربین مداربسته دارای انواع متفاوتی بوده و به گونه های مختلف پیاده سازی می شوند. در این مقاله به انواع دوربین های مداربسته از نظر نوع تکنولوژی و شکل ظاهری و همچنین دستگاه های ضبط ویدیو خواهیم پرداخت.
انواع دوربین های مداربسته از نظر نوع تکنولوژی
یک سیستم امنیتی دوربین مداربسته، مبتنی بر یک یا چند دوربین است که در قسمت های مختلف فضای مورد نظر نصب می شوند. انواع دوربین های مداربسته از نظر تکنولوژی انتقال اطلاعات عبارتند از:
- AHD یا آنالوگ
- تحت شبکه یا IP
- WiFi
دوربین مداربسته AHD یا آنالوگ
دوربین های AHD نسل اول از CCTV ها هستند که تصاویر را به صورت آنالوگ و یا آنالوگ اچ دی انتقال می دهند. اتصال این دوربین ها، به کمک کابل کواکسیال و کانکتور BNC صوت می پذیرد. این دوربین ها از نظر کیفیت تصویر و نوع لنز متفاوت می باشند. کیفیت تصویر در دوربین های مداربسته معمولا از 2 مگاپیکسل تا 8 مگاپیکسل متفاوت است.
زاویه دید این دوربین ها نیز بستگی به نوع لنز دارد. دوربین های مداربسته فیش آی یا چشم ماهی دارای لنز محدبی هستند که به دلیل شباهت به چشم ماهی به لنز فیش آی معروف هستند. این دوربین ها به دلیل فرم لنز دارای زاویه دید واید بوده و به خوبی کل نقاط را تحت پوشش قرار می دهند.
از لینک دوربین مداربسته سیم کارتی می توانید بهترین مدل های دوربین های سیم کارت خور مشاهده کنید. که بی نیاز از هر گونه وای فای و دستگاه ضبط می باشند.
دوربین های مداربسته تحت شبکه یا IP
این دوربین ها برای انتقال اطلاعات، احتیاج به شبکه های اطلاعاتی دارند. انتقال اطلاعات در این دوربین ها به صورت با سیم بوده و توسط کابل شبکه LAN انجام می گردد. دوربین های IP برای تامین برق خود به کابل برق جداگانه نیاز نداشته و از طریق همان کابلی که به سوئیچ شبکه وصل می شوند، انرژی خود را دریافت می کنند.
دوربین های IP نصب پیچیده تر و دشوارتری داشته و قیمت بالاتری دارند. پوشش گسترده و انتقال پایدار اطلاعات نیز از مزیت آن ها به حساب می آید.
دوربین های مداربسته WiFi
سیستم امنیتی دوربین مداربسته WiFi از پرکاربردترین سیستم های حفاظتی است و معمولا در فضاهایی که کابل کشی میسر نیست، پیاده سازی می شود. این دوربین ها احتیاج به سیم کشی نداشته و اطلاعات را به صورت بی سیم و از طریق امواج وای فای منتقل می کنند.
راجب دوربین مداربسته بیسیم بیشتر بدانید!
نصب آسان و انعطاف پذیری بالا از مزیت های دوربین های مداربسته وای فای است. این دوربین ها به راحتی می توانند استتار شوند، زیرا نیازی به کابل نداشته و می توان آن ها را دور از دید عموم نصب کرد. با این وجود تداخل سیگنال از معایب دوربین های وای فای است و باید در فاصله نزدیک تری به دستگاه ضبط ویدیو نصب شوند.
دوربین مداربسته بیسیم بدون نیاز به سیم کشی های اضافه وتجهیزات می تواند برای شما کاربرد های بسیار بالایی داشته باشد.
انواع دوربین مداربسته از نظر شکل ظاهری
یک سیستم امنیتی دوربین مداربسته ممکن است، از دوربین هایی با شکل ظاهری مختلف تشکیل شده باشد. سیستم های امنیتی به چند دسته تقسیم می شوند:
- دوربین های مداربسته بولت Bullet
دوربین های مداربسته بولت، استوانه ای شکل بوده و به دلیل شباهت به گلوله یا بولت، به این نام معروف شده اند. این دوربین ها به طور معمول دارای کیس فلزی به همراه یک سایبان بوده و برای استفاده در فضاهای بیرونی مناسب هستند.
- دوربین های مداربسته دام Dome
دوربین مداربسته Dome از نظر ظاهری، گنبدی شکل بوده، در نتیجه به دام مشهور هستند. این دوربین ها بسته به درجه حفاظتی می توانند، در فضاهای داخلی و بیرونی استفاده می شوند. اما پیشنهاد می گردد، در فضاهای داخلی به کار روند. دوربین های دام می توانند، در سقف و یا دیوار نصب شوند.
- دوربین مداربسته اسپید دام
این دوربین ها از دوربین های دام هستند که قابلیت چرخش و زوم سریع را دارا می باشند. با حرکت دادن دوربین های اسپید دام می توان، زاویه دید دوربین را نیز تنظیم نمود.
- دوربین مداربسته لامپی
نوع دیگر از دوربین های مداربسته، دوربین های لامپی هستند که ظاهری شبیه لامپ دارند. این دوربین ها در سرپیچ لامپ محکم شده و شبیه به لامپ به نظر می رسند. در نتیجه افراد از وجود این دوربین مطلع نمی شوند.
- دوربین بند انگشتی
دوربینهای بند انگشتی از نظر اندازه، فوق العاده کوچک بوده و اندازه بند انگشت هستند. این دوربین ها به عنوان دوربین مخفی کاربرد دارند.
انواع سیستم امنیتی دوربین مداربسته
سیستم امنیتی دوربین مداربسته به دو نوع آنالوگ و دیجیتال تقسیم بندی می شود. دستگاه های ضبط ویدیو نیز شامل دستگاه های DVR و دستگاه های NVR می باشند.
DVR:
دستگاه ضبط کننده ویدیو DVR، دستگاهی است که در سیستم های مداربسته آنالوگ استفاده شده و برای خواندن اطلاعات دوربین های آنالوگ یا AHD به کار می رود. تصاویر ارسالی از دوربین های آنالوگ در داخل دستگاه DVR و یا هارد دیسک به صورت دیجیتال ذخیره می شود. سپس از طریق کابل HDMI و یا VGA، قابل نمایش در تلویزیون و یا مانیتور می باشد.
NVR:
دستگاه های NVR در سیستم امنیتی دوربین مداربسته تحت شبکه استفاده می شوند. در این دستگاه ضبط ویدیو مبتنی بر شبکه بوده و هر دوربین به عنوان یک کد IP تعریف می شود. دریافت و ذخیره اطلاعات در این دستگاه، بسیار پیشرفته تر از دستگاه DVR است.
دوربین های وارم لایت و استارلایت در سیستم امنیتی دوربین مداربسته
دوربین وارم لایت نوعی از دوربین در سیستم امنیتی دوربین مداربسته است. اکثر دوربین های مداربسته دارای ال ای دی های مادون قرمز هستند که دید در شب سیاه و سفید را ایجاد می نمایند. اما دوربین های استارلایت و وارم لایت دارای دید در شب رنگی می باشند.
دوربین های وارم لایت یا دوربین های پروژکتوری، در قسمت زیرین دوربین دارای پاورهای ال ای دی مرئی هستند. در این دوربین ها، سنسوری حساس به نور محیط وجود دارد، در صورت کاهش نور، برد دوربین فرمان روشن شدن را به ال ای دی ها داده و فضای اطراف دوربین روشن می شود.همینطور می توانید راهنمای خرید دوربین مداربسته را با دقت ببینید .
دوربین های استارلایت نیز دارای دیافراگم گشادتری نسبت به دوربین های دیگر بوده و نور بیشتری وارد دوربین می کنند. این دوربین ها نیز دارای دید رنگی در محیط کم نور می باشند….